Åbningstider
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon:+45 24638871

Send os en e-mail
Nyhedsbrev

Lidt ekstra om vand/gødning til orkideer

VAND
Regnvand: Har man mulighed for at opsamle regnvand, kan man glimrende benytte sig af dette til orkideer. Regnvand er pr fingerregel det bedste at vande sine orkideer med. Dog bør man ikke benytte regnvand opsamlet fra tagrender lavet af zink. I tørre perioder kan man dog strække det ved at blande ½ regnvand med ½ postevand.

Kildevand: Rent kildevand må ikke bruges på orkideer, hverken med eller uden gødning. Det er ganske enkelt for rent. Men man kan med fordel blande 3 dele kildevand op med 1 del postevand.

Postevand: Problemet med at bruge postevand ligger i at det ofte indeholder for meget kalk, jern og okker. Mange orkideer bryder sig ikke om det og et højt kalkindhold kan hindre en effektiv opløsning af gødningen. Man bør anvende vand med lavt kalkindhold til orkideer.

Kogt vand: At koge postevand til vanding af sine orkideer, er en metode til at fjerne lidt af kalken i vandet. Det hjælper dog ikke ret meget, og man risikerer at hælde det bundfældede kalk med alligevel. Desuden bliver man nødt til at vente på vandet køler ned. Da der går en del energi til på at koge sit vand, bør man overveje en anden løsning.

Vandingsmetode: Man kan enten vande potten fra oven (bedst efter omplantning) eller dyppe potten i vand i ca. 15 sek. Vandes der fra oven, er det vigtigt at vande fra begge ender af potten, for at sikre gennemvanding. Er planten nypottet, skal den vandes med forsigtighed.

Mere råd og vejledning om vand og vanding under dyrkningsvejledningen til GreenMix.

GØDNING
Gødskning af orkideer: For at kunne yde en flot, regelmæssig blomstring, har orkideer brug for gødning. Dette skal opløses i vandingsvandet og vandes ud i vækstmediet. Gødning bør ikke gives, hvis potten er tørret helt ud, da det kan give skader på planten.

Orkidegødning: Det vigtigt at anvende en gødning beregnet til orkideer. Til GreenMix må der desuden ikke anvendes organiske gødninger. Kvaliteten af de orkidegødninger der er på markedet i dag, kan være svingende. Der er vigtigt at man sikrer sig at den orkidegødning man køber også indeholder mikronæringsstoffer. Den gødning vi anbefaler herfra, er POKON 20-20-20. Den indeholder hvad den skal, hvorfor vi også selv bruger den.

Her kan du købe orkidegødningen POKON 20-20-20

Andet gødning: Hvis man vil anvende almindelig blomstergødning til sine orkideer, skal opløsningen være en 1/5 af hvad der står på angivet. Men det er ikke en ting, der kan anbefales. Sammensætningen af næringsstoffer kan være forkert til orkideer, og man risikerer at svide deres rødder.

Mere råd og vejledning om vand og vanding under dyrkningsvejledningen til GreenMix.