Åbningstider
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon:+45 24638871

Send os en e-mail
Nyhedsbrev
Der er 358 varer.
Underkategorier
  • Angraecum/Aerengis
    Angrecum er en orkidé slægt på ca. 200 arter. Deres blomst er oftest hvid eller grønlig med en stjerneformet blomst. De varierer meget i størrelse fra helt små orchideer til meget store flotte eksemplarer. Angrecum kaldes for en afrikans orchide fordi de oftest findes i det tropiske afrika men også på bl.a. Madagascar og Sri Lanka. Det er en meget tidligt beskrvet slægt som senere er blevet opdelt i flere katagorier herunder Aerangis. Aerangis har også typisk voksagtige hvide eller creamfarvede blomster med en stjernet form, de dufter typisk meget om aftenen og natten da de fleste bliver bestøvet af natsværmere. Lys: Lyst dog ikke i direkte sollys. Temperatur: Kan dyrkes i stuetemperatur (ca.18-28°C). Tåler ikke lavere temperaturer i længere perioder. Vanding: Vandes med regnvand.Greenmixen skal altid være fugtig. Løft potten, føles den let skal den vandes. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Angulocaste
  • Bulbophyllum
    Bulbophyllum Bulbophyllum er den største slægt af orchideer med mere end 2000 arter. De findes i de fleste af de varmere dele af verden såsom Afrika, Asien, Latinamerika, Vestindien, samt forskellige øer i det Indiske Ocean og Stillehavet. Bulbophyllum dyrkes bedst i eller i GreenmixpåGrodan stykker. Kan også dyrkes monteret på et korkstykke el.lign. Bulbophyllum kræver høj luftfugtighed kombineret med god luftbevægelse, sprøjt med en forstøver morgen og aften hvis den står tørt.Lys: De vokser bedst på moderate lysniveauer, men ikke i dyb skygge. Temperatur: Kan dyrkes ved stuetemperatur (ca.18-22°C) men tåler også højere temperaturer. Vanding: Vandes med regnvand, alternativ destilleret vand. Mediet bør altid forblive fugtigt, tåler ikke at tørre ud. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Calanthe
  • Catasetum
  • Cattleya
  • Coelogyne
  • Cymbidium
    CymbidiumDer er ca. 50 forskellige arter af Cymbidium, de vokser i de tropiske og subtropiske dele af Asien, som Filippinerne, Kina, Malaysia, Japan, og i det nordlige Australien. De kan tåle ret lave temperaturer, på deres findesteder, kan det om natten nogle steder nå under frysepunktet. Deres blomster holder længe. Cymbidium dyrkes bedst i Greenmix. Lys: Lyst dog ikke i direkte sollys. Temperatur: Kan dyrkes koldt- til stuetemperatur. (ca.10-22°C) Vanding: Vandes med regnvand, alternativ destilleret vand.Greenmixenmå aldrig tørre ud. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Dendrobium
  • Dendrochilum
  • Dracula
    DraculaArten består af omkring 120 arter, fordelt i Mellemamerika og det nordvestlige Andes, Ecuador, Peru, Columbia og Mexico. Dracula trives bedst ved højluftfugtighed. Sprøjt med en forstøver morgen og aften hvis den står tørt.De foretrækker skygge og en jævn, forholdsvis kold temperatur. Dracula dyrkes bedst en Grodan blok sat i en ophængt tråd potte. Lys: Lyst dog ikke i direkte sollys. Temperatur: Kan dyrkes i stuetemperatur (ca.18-22°C), men tåler også både lavere og højere temperaturer, så længe der er høj luftfugtighed, ventilation og skygge. Vanding: Vandes med regnvand, alternativt 50% regnvand/vandhanevand. Mediet bør altid forblive fugtigt, tåler ikke at tørre ud. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20 en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Epidendrum
    EpidendrumEr en stor slægt med ca. 1200 forskellige arter, som kan findes både i de tropiske og subtropiske regioner af de amerikanske kontinenter. Hele vejen fra den sydøstlige del af Nordamerika og hele vejen ned igennem Sydamerika til Argentina. Mange af dem gror i Andesbjergene i 1000 – 3000 meters højde. Deres naturlige levesteder varier meget, både fugtige jungler, tørre tropiske skove, tågeskove og solrige skråninger. Epidendrum dyrkes bedst i Greenmix.Kan også dyrkes monteret på et korkstykke, en gren el.lign. Lys: Kræver generelt samme lys som Phalaenopsis. Temperatur: Kan dyrkes koldt- til varmt. (ca.6-30°C) Alt efter arten. Vanding: Vandes med regnvand, alternativ destilleret vand.Greenmixenmå aldrig tørre ud. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Masdevallia
    MasdevalliaDer er over 500 arter, grupperet i flere underarter. De findes fra Mexico til det sydlige Brasilien , men hovedsagelig i de højere liggende tågeskove fra ca. 2.500-4.000m i Ecuador, Colombia, Peru og Bolivia. Masdevallia trives bedst ved højluftfugtighed. Sprøjt med en forstøver morgen og aften hvis den står tørt. Masdevallia dyrkes bedst i Grodan blokke eller i Greenmix, potten sættes i en underskål med vand. Kan også dyrkes monteret på et korkstykke el.lign. Lys: Kræver samme lys som Phalaenopsis og Paphiopedilum, kan tåle kraftigere lys så længe den holdes koldt. Temperatur: Kan dyrkes koldt- til stuetemperatur. (ca.10-22°C) Kræver høj luftfugtighed (60-80%) Vanding: Der skal altid stå vand i underskålen. Vandes med regnvand, alternativ destilleret vand. Mediet bør altid forblive fugtigt, tåler ikke at tørre ud.  Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20 en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Maxillaria
  • Laelia
  • Lycaste
  • Oncidium
  • Paphiopedilum
    PaphiopedilumPaphiopedilum, kendes også som Fruesko. Der findes ca. 80 arter som hovedsageligt stammer fra Asien herunder Kina, Philippinerne og i New Guinea. Mange arter har meget fine markeringer på bladene, hvilket kun gør den endnu smukkere. Andre arter igen blomstrer i sekvens, hvilket betyder man kan have sin orchide i blomst næsten året rundt. Paphiopedilum dyrkes bedst i Greenmix. Lys: Kræver ikke meget lys, tåler ikke direkte sollys. Temperatur: Kan dyrkes i stuetemperatur (ca.18-22°C). Tåler ikke lavere temperaturer i længere perioder. Vanding: Vandes med regnvand, alternativ destilleret vand. Greenmixen skal altid være fugtigt. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Phalaenopsis
    PhalaenopsisEr enorkidé slægt på ca. 60 arter. Det er er en af de mest populære orkideer i handel, kendt for de mange hybrider. De stammer bla. fra det sydlige Kina ,Taiwan , Thailand, Filippinerne, Malaysia, Indonesien og New Guinea. Phalaenopsis dyrkes bedst i Greenmix. Eller opbundet på et korkstykke el.lign. Luftfugtigheden kan forøges med en forstøver. Lys: Lyst dog ikke i direkte sollys. Temperatur: Kan dyrkes i stuetemperatur (ca.18-22°C). Tåler ikke lavere temperaturer i længere perioder. Vanding: Vandes med regnvand.Greenmixen skal altid være fugtig. Løft potten, føles den let skal den vandes. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Phragmipedium
  • Pleurothallis
    PleurothallisDer findes i dag mere end 1000 arter.De findes i Mexico, Mellemamerika, Sydamerika og Vestindien men især i de højtliggende tågeskove i Columbia. Pleurothallis trives bedst ved højluftfugtighed. Sprøjt med en forstøvermorgen og aften hvis den står tørt. Pleurothallisdyrkes bedst i Grodan blokke eller i Greenmix. Kan også dyrkes monteret på et korkstykke el.lign. Lys: Lyst dog ikke i direkte sollys. Temperatur:Kan dyrkes koldt- til stuetemperatur. (ca.10-22°C) Kræver høj luftfugtighed (60-80%) især ved høje temperaturer. Vanding: Vandes med regnvand, alternativ destilleret vand. Mediet bør altid forblive fugtigt, tåler ikke at tørre ud. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20i ca. 3/4  vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Restrepia
    RestrepiaEr en lille gruppe påomkring 50arter tæt relateret til Pleurothallis. De findes bla. I Venezuela, Columbia, Peru, Ecuador, Mexico og Bolivia i de højere liggende tågeskove. Restrepia  trives bedst ved højluftfugtighed. Sprøjt med en forstøver morgen og aften hvis den står tørt. Restrepia dyrkes bedst i Grodan blokke eller i Greenmix. Kan også dyrkes monteret på et korkstykke el.lign. Lys: Lyst dog ikke i direkte sollys. Temperatur: Kan dyrkes koldt- til stuetemperatur. (ca.10-22°C) Kræver høj luftfugtighed (75-95%) Vanding: Vandes med regnvand, alternativ destilleret vand. Mediet bør altid forblive fugtigt, tåler ikke at tørre ud. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Rossioglossum/Odontoglossum
  • Vanda
    VandaDer er omkring forskellige 80 arter. Vanda findes i Himalaya, Indonesien, Indien, Filippinerne, det sydlige Kina, New Guinea og det nordlige Australien. Vanda får store prangende blomster som varer i lange perioder, de er for det meste duftende og intense og farverige. Langt de fleste Vandaer er epifytter og trives bedst dyrket i en tråd potte eller kurv og vandes dagligt ved at bruse den med regnvand. De kræver høj luftfugtighed kombineret med god luftbevægelse, sprøjt med en forstøver morgen og aften. Lys: Kræver meget lys dog med skygge. Temperatur: Kan dyrkes ved stuetemperatur. (ca.18-22°C) Vanding: Vandes dagligt ved at bruse den med regnvand. Gødskning: I sommeren gødskes regnvandet med Pokon 20-20-20 i ca. 3/4 vandinger. I vinteren gødskes der med Pokon 20-20-20en gang i måneden, dog undlades det helt i december og januar.
  • Vanilla
  • Andre orchideer
  • Klodsplanter
    Klodsplanter Mange tropiske orchideer vokser epifytisk i naturen, dvs. vokser på andre planter uden at tage næring fra dem (og på klipper). Dyrkning på klods er en måde at efterligne dette, dog er dyrkningen af størstedelen af arterne nemmest i potter. Planter på klodser skal have vand min. 1 gang om dagen - på årets varmeste dage, kan det være en god ide med mere. Vanding foregår ved enten at dyppe klodserne i vand (10-15 sek. som med potter) eller ved at sprøjte vand på dem (så meget at de drypper). Vi bruger enten korkstykker eller vandsugende grodanplader (altid være fugtige som med GreenMix) til dyrkning af klodsplanter, hvoraf sidstnævnte kan købes som nye hos os. Grodanplader har 3 klare fordele: De er lettere at montere planter på end de traditionelle korkstykker (bruger en eller flere plastbelagte ståltrådskramper, frem for fiskeline), de holder længere på vandet (korkstykker tørrer meget hurtigere ud), og bliver hurtigt grønne på overfladen (der med tiden udvikler sig til et dekorativt moslag). Den øvrige pasning af orchideer med hensyn til gødning, lys, temperatur osv. Er ifølge den almindelige dyrkningsvejledning. I gartneriets butik har vi et bredt udvalg af klodsplanter. Priserne afhænger af størrelse og sjældenhed. Bemærk at ikke alle er til salg, da de hænger sammen med moderplanterne

Varer sidevis

Varer sidevis